CURA’T DES DE DINS per Jo Marchant

En Jo Marchant és doctora en Genética i Microbiologia , en aquest llibre explora científicament el que la ciencia sap ara del poder curatiu de la ment sobre el cos.

Des de sempre s’ha considerat que la ment actua d’una forma com a misteriosa i que de vegades es produeixen curacions que sembla que no tenen explicació, però l’autora arriba a la conclusió que la ment no actua de forma misteriosa, i a més es pot estudiar de forma científica, és només qüestió de biologia.

L’autora viatja per tot el món , entrevistant diferents persones que expliquen les seves dolències i la forma en que s’han tractat. També parla amb metges i investigadors que expressen les seves conclusions.

Una de les coses que em va sorprendre d’aquest llibre és que molts medicaments quan es proven ho fan amb dos grups de persones, les que proven la medicació i les que proven un “placebo”.  El més sorprenent és que en la majoria de casos el placebo té el mateix efecte que la medicació.

La Jo Marchant comprova que la divisió que va liderar Descartes entre ment i cos no té raó de ser, ja que segons demostra en el seu llibre la ment i el cos han evolucionat conjuntament, així que és impossible tenir en compte l’un sense l’altra. També ens diu que el terme holístic de vegades és objecte de burla ja que potser té un tint poc científic, però el que no és científic és considerar la ment i el cos com a coses separades.

També el que descriu en el seu llibre la Jo Marchan és que les nostres creences, el nostre entorn i el suport que rebem de les persones que ens importen juguen un rol importantíssim a l’hora de la nostra curació.

És un llibre important per als lectors amb una ment científica que necessiten assajos, estudis i comprovacions, ja que els canviarà la percepció i els donarà eines per acceptar que les nostres creences tenen molt a veure amb l’estat del nostre cos.  És un estudi molt rigurós i explicatiu ilustrat amb molts casos reals de diferents enfermetats, en diferents entorns socials.

Si voleu veure un bocinet de ponencia de la Jo Marchant feu click aquí

Si vosaltres també l’heu llegit ens agradaria molt rebre els vostres comentaris.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *