,

LA PRÀCTICA DE LA MEDITACIÓ – Per Marga Esteban

Aquí tenéis el artículo completo publicado en el 3 de Vuit. Esperamos que os guste, no dejéis de comentarnos vuestras sensaciones y si sois usuarios de Espai Meditació nos encantará leer vuestros comentarios. Gracias!

Marga Esteban con Vilma Montoliu

Comencem una década;  l’any 2020 és un full en blanc on podem plasmar totes les nostres il.lusions, propòsits i canvi d’hàbits. Un dels objectius que més costa és: dedicar-nos més temps, sí, estar més amb nosaltres mateix@s; simplement per badar, per descansar, per no fer res.

La pràctica de la meditació, tot i que ara se’n parli  molt ja que s’ha posat de moda, sempre ha estat una eina magnífica per establir contacte amb nosaltres mateix@s, sense interferències, sense interrupcions, sense intermediaris. Però en el món on vivim, l’stress és el nostre esmorzar, dinar i sopar, i creiem que  assolir  aquesta connexió,  és com aconseguir fer cim a l’Everest, pensem que només uns pocs ho poden fer, els que están més preparats.

Però qué és meditar?  És una pràctica mitjançant  la qual entrem en un estat de conciència que ens permet accedir a un nivell de pau i relaxació per connectar amb la nostra part més profunda.

La meditació és una técnica mil.lenària i n’hi ha de molts tipus; és universal i està present en doctrines i pràctiques de diferents creences religioses i grups ètnics. I sí, requereix d’un entrenament, apte per a tots els públics. Aquest entrenament seria molt més senzill, si el comencéssim de ben petits, la canalla, segons la nostra experiència,  són uns grans meditador@s . I en molts casos gràcies a ell@s, molts adults hem començat a meditar.

La imatge que tenim més present quan pensem en meditar és la d’un monjo sentat  amb les cames creuades en posició de “loto” i cantant el mantra ommmm, durant temps i temps ; però hi ha molts tipus de meditació, i algunes són molt actives. Només cal descobrir quin és el nostre mètode, quin  és el que ens fa entrar en un estat de pau interior. La meditació no té perqué ser una pràctica religiosa o espiritual, molts grups la practiquen  simplement pels seus beneficis mentals i físics.

I us preguntareu, qué aconseguim meditant?

  • Relaxació muscular
  • Efectes molt positius sobre enfermetats relacionades amb l’stress, el sistema immunològic, dolències cròniques o terminals, problemes cardiovasculars o respiratoris ( hipertensió, afeccions cardíaques)
  • Contribueix a la salut del nostre cervell
  • Prenem millors decisions perqué el nostre sistema nerviós s’equilibra.
  • Oxigenem tot el nostre cos, així que té efectes anti-edat, meditar rejuveneix.

A FAROS espai quàntic entenem la meditació com un ingredient principal per al nostre  benestar  així que l’utilitzem en les nostres teràpies de forma constant. A més mitjançant l’enfoc en la meditació podem treballar camps com l’autosanació o projectar intencions per a un bé comú.

Tot@s els/les nostres client@s tenen accès a Espai Meditació, una trobada mensual gratuïta on practiquem  plegats la meditació i on podem compartir les nostres sensacions i dubtes. És una oportunitat per experimentar la meditació en grup.

També  dins les tècniques que oferim als  nostres clients hi ha els tallers Aprenent a meditar o visualitzar (60 minuts) , Aprenent Tècniques Avançades de  visualització i Meditació ( 90 minuts) Aprenent a auto-activar els teus xacres (90 minuts).  Disposeu de tota la info a la nostra web: www.farosespaiquantic.com  a l’apartat Forma-Acció per a pacients.

També trobareu a You Tube al canal de Vilma Montoliu els Quaderns de Meditació per a infants i adults , amb boniques meditacions il.lustrades per ella mateixa,  per treballar l’insomni, les pors, la creativitat, l’autoestima entre d’altres temes , ideals per meditar pares, mares i infants.

Meditar ens permet visitar espais on cap viatge d’aventures  ens pot portar, ens  condueix al nostre interior; convertint-se en una eina d’auto-coneixement realment mágica ja que podem gaudir d’una perspectiva que només assolim quan som l’observador@, i no emetem judicis, ni opinions, senzillament fluïm i som.

Si us interessa saber-ne més no deixeu de seguir-nos a FaceBook i Instagram, i sobretot visiteu la nostra web. Per a qualsevol consulta envieu-nos un whatsapp al 665901601

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *